BURSA GEZİSİ

20.02.2024 38

HASAN CELAL GÜZEL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BURSA GEZİSİ

• Hasan Celal Güzel öğrencileri ile 19 Ocak 2024 tarihinde her bir köşesinde Osmanlı devletinin izlerini barındıran Bursa şehrine gezi faaliyeti düzenlenmiştir.
  • Bursda gezisinde öncelikle UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini alan tarihi bir Osmanlı köyü olan Cumalıkızık keşfedilmiştir.
  • Sonrasında Evliya Çelebi'nin Bursa için "Üzerinde nur dolaşan ruhaniyetli bir şehir" sözünün hakkını veren Bursa'da yaşamış İslam alimlerinden olan Emir Sultan Hazretlerinin türbesi ziyaret edilmiştir.
  • Bir sonraki durak ise Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Gazi ile onun oğlu olan Orhan Gazi'nin türbelerinin yer aldığı Tophane gezisi gerçekleştirilmiştir.
  • Tophane gezisinden sonra Bursa'nın sembollerinden biri olan Bursa Ulu Cami, Kapalı Çarşı ve tarihi Koza Han ziyaret edilmiştir.
  • Bursa gezisinde son rotası ise Uludağ'ın etekleriler Sultan Abdülmecid zamanında av köşkü olarak inşa ettirilen Hünkar Köşkü ziyaret edilmiştir. 20-02-202420-02-2024
  • 20-02-2024