''STREAM It Up-2!''

''STREAM It Up-2!''

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve STEM Eğitimcileri Derneği'nin öncülüğünde hazırlanan Regional English Language Office (RELO), Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, ENM Digital, LEGO Education, Teknokta Yenilikçi Öğrenim Çözümleri, NIAYS, Stellar Lab, Kendin Yap Atölyesi, Kodlamanisa, Extensa Digital Solutions ve International Journal Trends and Developments in Education'un paydaş olarak yer aldığı ''STREAM It Up-2!'' adlı proje ABD Büyükelçiliği tarafından ikinci kez desteklenmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerin bilimsel gelişimini desteklemek ve disiplinler arası bir yaklaşımla gerçek yaşam sorunlarına çözümler sunmak ve uluslararası çalışmalar yapabilecek gençler yetiştirmek amacıyla "STREAM It Up-2!" adlı proje kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden lise öğrencilerine İngilizce, STREAM, Yapay Zekâ ve Metaverse çalışmalarının bütünleşik olarak yer alacağı bir eğitim süreci planlanmaktadır.  

Bu proje ile 81 ilden seçilen öğrenci grubuna etkin bir eğitim yaklaşımı uygulayarak, 21. Yüzyıl becerilerini kazanmalarına yardımcı olmak, özgüvenlerini ve liderlik algılarını geliştirmek hedeflenmektedir. Aynı zamanda tüm süreç boyunca hem bilimsel hem de sosyal alanda İngilizceyi etkili ve yeterli düzeyde kullanmaları ön planda tutulacaktır.  

Proje sayesinde, seçilen öğrencilerin farklı kültürlerle etkin iletişim kurabilen, liderlik becerileri güçlü, dijital öğrenmeye yatkın, araştıran, eleştiren ve farklı disiplinleri başarıyla birleştiren bireyler olması hedeflenmektedir. Proje ile ilgili başvuru süreci ve detaylı tüm bilgilere https://stream.mcbu.edu.tr/ internet adresinden ulaşabilirsiniz. Başvurular 15 Ekim 2022 tarihi saat 23.59'a kadar devam edecektir.

06.10.2022 111

Kaynak: MEB