SEN OKU DİYE EĞİTİM DESTEĞİ

SEN OKU DİYE EĞİTİM DESTEĞİ

"Sen Oku Diye" Eğitim Desteği

İstanbul'daki ilkokul, ortaokul, lise (örgün ve açık lise) ve MEB onaylı rehabilitasyon merkezlerinde aktif olarak eğitim gören engelli bireyler, şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların durumlarını belgelemek koşuluyla yılda bir kere nakdi eğitim yardımı yapılmaktadır. Anaokulu, kreş ya da özel okullara gidenlere eğitim yardımı yapılamamaktadır. Ancak özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde aktif olarak eğitim gören, %100 burslu okuduğuna dair belge ibraz eden yetim ve öksüz öğrencilere ödeme yapılmaktadır. Başvuruda bulunan tüm öğrenciler de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yaş sınırları (alt sınır 5, üst yaş sınırı bulunmamaktadır) kabul edilmektedir.

Başvuru esnasında beyan edilen bilgiler ve evrakların internet üzerinden sisteme yüklenmesi aşamasından sonra evrakların kontrolü yapılır. Eğer beyan edilen bilgiler ile evrakların uyuşması halinde ödemeler banka aracılığıyla yapılır.

Son Başvuru Tarihi : 09 Ekim 2022

Sen Oku Diye Eğitim Desteği için https://senokudiye.ibb.istanbul/ internet sitesi üzerinden başvuru alınmaktadır.

Başvuru için gerekli belgeler:

  • Öğrenci belgesi
  • Annesi ve babası olmayan çocuklarımız içi vasi belgesi
  • Engelli öğrenciler için engel durumunu gösterir belge (geçerlilik süresi halen devam eden; sağlık kurulu raporu veya rehberlik araştırma merkezlerinden alınan RAM Raporu)

·         18 yaş altı engelli öğrenciler için ÇÖZGER raporu (Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu)

·         18 yaş üstü engelli öğrenciler için engelli sağlık kurulu raporu

·         IBAN Bilgisini gösteren belge

 

 

05.10.2022 157

Kaynak: MEB