13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü (Afiş Yarışması)

Yarışma Konusu: "Dünya Afet  Risklerinin Azaltılması Günü"  İle İlgili Dijital Afiş Tasarlama Yarışması

Yarışma Teması: "Afet RiskYönetiminde Aile ve Aile Afet Yönetimi"

Yarışmanın Amacı: Gençlerin dijital yetkinliklerini ürüne dönüştürmelerini sağlamak, bunun yanı sıra çeşitli dijital araç ve uygulamaları kullanarak afet risk faktörleri yönetiminde ailenin rolü hususundaki düşüncelerini tasarladıkları dijital afişler yoluyla ifade etmelerini sağlamak. Afet Risk Yönetimi konusunda öğrenciler, ebeveynler, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği ve farkındalık oluşturmak.

Türü: Dijital Afiş Tasarlama Yarışması

Hedef Kitle / Kategori: Tüm Resmi/Özel Lise Hazırlık, 9.10.11. ve 12. Sınıf öğrencileri

Yarışma Takvimi:

13 Ekim 2022 - Okullardaki başvuruların, okullarımız bünyesinde oluşturulan komisyon marifetiyle değerlendirilmesi ve birinci seçilen eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilmesi.

20 Ekim 2022 - İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan eser inceleme  komisyonunca il çapında ödüllendirilecek ilk üç eserin ve eser sahibi öğrencilerin belirlenmesi.

Katılım Şartları: İstanbul dahilindeki resmî-özel ortaöğretim kurumlarında öğrenci olmak.

Yarışma Şartları:

·Afiş A-3 ebatında düzenlenmelidir.

·Dijital araç ve uygulamaların kullanımı hususunda herhangi bir kısıtlama yoktur.

·Düzenlenen tasarımlar orijinal tasarımdaki renklere uygun olarak çıktısı alınmak suretiyle gönderilecektir.

·Son gönderim tarihinden (19 Ekim 2022) sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

·İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim şubesine gönderilen başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi için aşağıdaki EK 1, EK 2 ve EK 3 formlar eksiksiz olarak doldurulacaktır.

·Değerlendirme KriterleriTemaya uygunluk önemlidir.

·Parlak ve canlı renkler tercih edilebilir ve renkler arasında güçlü kontrastlar oluşturulmalıdır.

·Afişte Kullanılan İmge Sayısı: (Az imge ile temayı açıklayabilme becerisi)

·Afişte Kullanılan Sözel Unsurların Sayısı: (Sözel unsurların sayısı az olmalıdır.)

·Süslü ve dekoratif yazılar yerine okunaklı yazı karakterleri tercih edilmelidir.

·Türkçenin yanlış kullanımından kaçınılmalıdır.

11.10.2022 120

Kaynak: MEB